top of page
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

SANT BOI DE LLOBREGAT

REHABILITACIÓ BIBLIOTECA LA FRATERNITAT

- PRIMERA FASE

Any del projecte: 1998
Final d’obra: 2001

- SEGONA FASE

Any del projecte: Juny 2006
Final d'obra: Novembre 2008

UBICACIÓ

Carrer del Comte de Santa Clara, 8 

Barcelona, Espanya

ALTRES COL·LABORADORS

Josep Maria Rovira, arquitecte.

PRIMERA INTERVENCIÓ

L’edifici modernista de l’arquitecte Francesc Guàrdia Vial es trobava en mal estat de conservació.  Per una banda s’havien  de resoldre les patologies que tenia i per l’altra adaptar-lo al nou ús de biblioteca de barri sense perdre les seves característiques. La intervenció, que inclou fins i tot la construcció de forjats nous per ubicar-hi tot el programa necessari, afecta el mínim possible el contenidor original que es restaura, inclosos elements ornamentals interiors. Els materials utilitzats responen a criteris constructius i de optimització del manteniment.

SEGONA INTERVENCIÓ

Quan el local que ocupava “La Caixa” a l’edifici modernista de l’antiga Cooperativa Obrera “La Fraternitat” a la Barceloneta passa a ser propietat municipal, s’inicia el projecte d’ampliació de la biblioteca i la seva planta baixa.

El projecte permet reubicar l’ambit de revistes, diaris i audiovisuals en aquesta nova zona, tendint a millorar l’ús de la biblioteca i la interacció amb el barri, afavorint la situació del despatx de direcció a l’altell de l’antiga oficina bancària.

Un cop iniciades les obres es varen diagnosticar patologies de tipus estructural que van modificar el projecte, incorporant actuacions a nivell estructural per a resoldre les deficiències constatades.

bottom of page